Het handboek voor financiën

Vermogens- en hypotheekadviseur geworden

De afgelopen zomerperiode was er weer iets meer tijd voor extracurriculaire activiteiten, waardoor ik me heb kunnen storten op iets wat al langer op mijn lijstje stond: Het halen van enkele Wft’s. Dit is de afgelopen weken mijn focus geweest en dat is gelukt. Zeer recentelijk heb ik mijn adviseursdiploma Vermogen gehaald, en daarbovenop mijn adviseursdiploma Hypothecair Krediet.

Dat betekent dat De Financiële Student officiëel bevoegd vermogensadviseur én hypotheekadviseur is!

Wat is de Wft?

Voor zij die niet bekend zijn met Wft’s zal ik het een en ander toelichten. De Wft is de Wet financieel toezicht. Het is een wet die kort gezegd toeziet op de financiële advies en bemiddelingssector. Het doel van de wet is om consumenten te beschermen bij het inwinnen van financieel advies.

Indien een persoon financieel advies zou willen geven aan consumenten, valt deze activiteit onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) krachtens de Wet financieel toezicht. Deze wet specificeerd dat personen die financieel advies geven aan consumenten gediplomeerd moeten zijn.

Deze diplomering is onderverdeeld in aan aantal ‘modules’, welke gelijkstaan aan adviesgebieden. Zo heb je een adviesgebied wat gaat over hypothecaire kredieten, een adviesgebied dat gaat over particuliere schadeverzekeringen en nog vele andere gebieden.

In de gebieden ‘vermogensadvies’ en ‘hypothecaire kredieten’ heb ik dus mijn diploma’s behaald om advies te mogen geven aan consumenten.

Waarom heb ik dit gehaald?

De Financiële Student is geen advies aan consumenten volgens de Wft. Het advies is namelijk niet persoonlijk en er worden geen specifieke adviezen gedaan op basis van een specifieke situatie.

Maar er wordt dus wel algemeen advies gegeven, en het is hierom mijns inziens wel netjes om te beschikken over de wettelijk vereiste kwalificaties om financieel advies te mogen geven. Zo ben jij als lezer er nog zekerder van dat alles wat op De Financiële Student staat komt van iemand die verstand van zaken heeft.

Naast dat ik het netjes vind om gekwalificeerd te zijn voor de onderwerpen waar ik veelal over schrijf (Vermogen en hypotheken), vind ik deze onderwerpen ook erg interessant. Dat is immers ook de reden waarom ik de blog begonnen ben :).

Bezit jij ook Wft’s?

Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail hieronder achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail rechts achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Profielfoto

Hey, mijn naam is Roy.

Op deze blog neem ik je mee in de wereld van persoonlijke financiën, beleggen en geld. Dit doe ik aan de hand van mijn eigen reis naar financiële onafhankelijkheid. Benieuwd naar mijn reis en voortgang? Bekijk dan "Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid" in het menu.


Voortgang:
12,8% Financieel Onafhankelijk

 
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).