Het handboek voor financiën

Stoppen met werken: Wil jij de optie?

stoppen met werken

Naar aanleiding van een gesprek met iemand laatst besefte ik me wat de meeste mensen afschrikt aan het hele verhaal van FIRE (Financial Independence, Retire Early). Het stoppen met werken.


Weet je niet wat FIRE inhoudt? Lees dan dit artikel: Wat is FIRE?


De meeste mensen hebben een afschrikkende reactiee wanneer ik ze uitleg wat FIRE is en dat ik graag met pensioen wil op mijn 45e. Ze zeggen: “Ik zou helemaal niet met pensioen willen op zo’n vroege leeftijd. Ik hou van mijn werk”. Ze willen niet stoppen met werken. Hier loopt de communicatie mis, en dat is logisch. Want het idee van pensioen wat wij hebben is het idee van stoppen met werken.

Het ‘pensioen’ van FIRE

Pensioneren hoeft niet het stoppen met werken te zijn. Sterker nog, ik denk dat men enorm ongelukkig zal worden van margarita’s drinken op het strand van 45e tot 85.

Met pensioen zijn onder FIRE betekent dat je zelf de keuze hebt wat je wilt doen. Wellicht wil je verder werken zoals je nu werkt. Maar misschien wil je wel een jaar reizen, of part-time werken om meer tijd aan je hobby te besteden. The sky is the limit.

De kern zit hem eigenlijk in de eerste twee letters van FIRE, Financial Independece. Door Financieel Onafhankelijk te zijn kun jij zelf beslissen hoe je je jouw tijd wilt indelen en hoe je je leven wilt leiden. Een half jaar vrij om even tot jezelf te komen? Geen probleem. Je hebt genoeg middelen om jezelf (zo goed als) oneindig van je levensbehoeften te voorzien zonder hulp van wie dan ook.

Je baas zat? Neem per direct ontslag en begin dat eigen bedrijfje wat je altijd al op hebt willen zetten.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en niksdoen tot je 85e is zeker niet de enige optie wanneer je jouw FIRE doel bereikt hebt.

Met FIRE creeëren we opties, en opties geven ons vrijheid.

Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail hieronder achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail rechts achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Profielfoto

Hey, mijn naam is Roy.

Op deze blog neem ik je mee in de wereld van persoonlijke financiën, beleggen en geld. Dit doe ik aan de hand van mijn eigen reis naar financiële onafhankelijkheid. Benieuwd naar mijn reis en voortgang? Bekijk dan "Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid" in het menu.


Voortgang:
12,8% Financieel Onafhankelijk

 
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).