Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid

Op mijn 20e verjaardag zette ik een doel voor mijzelf: Ik wil graag financiële onafhankelijkheid bereiken en met pensioen gaan op mijn 45e. Dat lees je inderdaad goed. Ik wil met pensioen op mijn 45e, en ik wil jullie graag meenemen op mijn reis. Alle ups en downs, alle kennis die ik vergaar en alle wijsheden die ik op doe, wil ik graag met jullie delen.

Waarom zou je in hemelsnaam met pensioen willen op je 45e?

Wat ik hiermee bedoel is niet dat ik graag de hele dag op de bank wil liggen en niks wil doen totdat ik 80 ben. Wat ik hiermee bedoel is dat ik financieel onafhankelijk wil zijn. Ik wil graag mijn tijd kunnen spenderen hoe ik dit wil. Misschien wil ik wel een dagje netflixen, of misschien wil ik tuinieren, lopen met de hond of misschien wil ik wel werken. Wanneer je financieel onafhankelijk bent, kun je zelf bepalen hoe je je leven inricht met waar jij gelukkig van wordt. Dát is voor mij wat vrijheid inhoudt.

Hoe wil je dat überhaupt bereiken?

Net na mijn 20e verjaardag heb ik een plan opgesteld om mijn doel te bereiken. In dit plan staan allerlei berekeningen die gaan over verwacht inkomen, studieschulden, verwachte uitgaven, en het meest belangrijke deel: beleggingen. Door te beleggen vanaf een jonge leeftijd, is het mogelijk om te profiteren van het rente op rente effect (compound interest). Des te langer je belegt, des te meer voordeel.

Ik ben enorm enthousiast om mijn ideeën, ervaringen en voortgang met jullie te delen.


Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Vond je dit artikel leuk en zou iemand anders hier ook waarde uit kunnen halen?

Deel het artikel met vrienden of familie via WhatsApp of andere sociale media door op een van de sociale media knoppen te drukken.

Zelf op de hoogte blijven? Schrijf je dan in om een bericht te krijgen als er nieuw artikel gepubliceerd wordt. Ik stuur je geen spam of andere vervelende mailtjes, beloofd! 🙂


Deze artikelen zijn misschien ook wat voor jou:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *