Het handboek voor financiën

Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid

Op mijn 20e verjaardag zette ik een doel voor mijzelf: Ik wil graag financiële onafhankelijkheid bereiken en met pensioen gaan op mijn 45e. Dat lees je inderdaad goed. Ik wil met pensioen op mijn 45e, en ik wil jullie graag meenemen op mijn reis. Alle ups en downs, alle kennis die ik vergaar en alle wijsheden die ik op doe, wil ik graag met jullie delen.

Waarom zou je in hemelsnaam met pensioen willen op je 45e?

Wat ik hiermee bedoel is niet dat ik graag de hele dag op de bank wil liggen en niks wil doen totdat ik 80 ben. Wat ik hiermee bedoel is dat ik financieel onafhankelijk wil zijn. Ik wil graag mijn tijd kunnen spenderen hoe ik dit wil. Misschien wil ik wel een dagje netflixen, of misschien wil ik tuinieren, lopen met de hond of misschien wil ik wel werken. Wanneer je financieel onafhankelijk bent, kun je zelf bepalen hoe je je leven inricht met waar jij gelukkig van wordt. Dát is voor mij wat vrijheid inhoudt.

Hoe wil je dat überhaupt bereiken?

Net na mijn 20e verjaardag heb ik een plan opgesteld om mijn doel te bereiken. In dit plan staan allerlei berekeningen die gaan over verwacht inkomen, studieschulden, verwachte uitgaven, en het meest belangrijke deel: beleggingen. Door te beleggen vanaf een jonge leeftijd, is het mogelijk om te profiteren van het rente op rente effect (compound interest). Des te langer je belegt, des te meer voordeel.

Ik ben enorm enthousiast om mijn ideeën, ervaringen en voortgang met jullie te delen.

Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail hieronder achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail rechts achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Profielfoto

Hey, mijn naam is Roy.

Op deze blog neem ik je mee in de wereld van persoonlijke financiën, beleggen en geld. Dit doe ik aan de hand van mijn eigen reis naar financiële onafhankelijkheid. Benieuwd naar mijn reis en voortgang? Bekijk dan "Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid" in het menu.


Voortgang:
12,8% Financieel Onafhankelijk

 
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).