Het handboek voor financiën

Denk jij wel eens na over wat je wil?

Soms vraag ik me wel eens af als ik om me heen kijk of acties van mensen bewust zijn. Zien mensen de patronen van acties die ze uitvoeren en zien ze de gevolgen van deze acties als mogelijke uitkomsten? Passen ze hun gedrag aan op basis van reflectie ten opzichte van een centrale filosofie welke ze hebben vastgelegd?

Zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn is iets speciaals. Zelfbewuste mensen stemmen hun keuzes af op wat zij werkelijk nodig hebben, of op wat zij juist niet nodig hebben. Zij zijn zich bewust hoe patronen invloed hebben op hun dagelijks leven. Deze kwaliteiten zijn essentieel voor een leven met bewuste keuzes. Een leven met bewuste keuzes is een goed leven, omdat het in overeenstemming met jouw bewuste wil is. Ik zou niet anders weten hoe ik een goed leven zou moeten beschrijven als een leven in overeenstemming met jouw wil.

Bekijk het zo: Het maakt niet uit wat jij wil bereiken of zou willen hebben in het leven. Echter, als je er nooit je pijlen op richt, hoe verwacht je dan dat je ooit gaat bereiken wat jij uit het leven wil halen?

Hierbij is het belangrijk om de nadruk te leggen op wat jij uit het leven wil halen. De enige persoon die kan beslissen wat het voor jou waard is om bepaalde acties te ondernemen omdat deze naar een doel leiden ben jij.

Naar welke haven zeil jij?

Jij bent de persoon die uiteindelijk zal moeten beslissen in welke richting je zou willen bewegen in het leven. Hoewel het zeer logisch klinkt dat wij de enigen zijn die de doelen kunnen bepalen voor onze eigen levens, vraag ik mij af in hoeverre we dit in de praktijk brengen.

Wanneer is de laatste keer dat jij écht hebt nagedacht en opgeschreven wat je nu eigenlijk graag uit het leven wil halen? Heb je wel eens nagedacht over wat jij zelf echt graag wil doen in het leven als je het helemaal zelf zou mogen bepalen?

Welke dingen zou je het liefste niet willen doen? Welke dingen juist wel? Wat doe je nu dat niet in overeenstemming is met de vorige vragen, en waarom doe je die dingen op dit moment?

Als ik om mij heen kijk zie ik mensen die, zoals een blad dat voortgestuwd wordt door de wind, dwalen door het alledaagse leven zonder zich bewust te zijn van de patronen van al hun opgestapelde acties.

Waar leiden al hun acties naartoe, en waartoe dienen ze?

Seneca, een Stoïcijnse filosoof en adviseur voor de Romeinse keizer Nero, schreef rond 50 n. Chr.: “If a man knows not to which port he sails, no wind is favorable.”

Naar welke haven wil jij zeilen?

Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail hieronder achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt?

Laat je e-mail rechts achter en krijg een notificatie als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt!
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Profielfoto

Hey, mijn naam is Roy.

Op deze blog neem ik je mee in de wereld van persoonlijke financiën, beleggen en geld. Dit doe ik aan de hand van mijn eigen reis naar financiële onafhankelijkheid. Benieuwd naar mijn reis en voortgang? Bekijk dan "Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid" in het menu.


Voortgang:
12,8% Financieel Onafhankelijk

 
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).