DeGiro is de beste broker voor passieve beleggers

degiro beste broker

DeGiro is de beste broker voor passieve beleggers. Waarom? Ze hebben een goed platform, en ze zijn spotgoedkoop. Voor onze beleggingsstrategie zijn ze zelfs gratis. Dat las je inderdaad goed. Gratis.

Hoe dan tot stand komt, is de grootste reden dat ik DeGiro aanraad. Laten we in de kostenstructuur duiken van DeGiro.

DeGiro is de beste broker qua kosten

Brokers hebben een aantal categorieën van kosten. Deze zijn onder andere:

  • Aankoopkosten. Dit zijn kosten voor het aankopen van beleggingsproducten.
  • Inactiviteitskosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht als je een bepaalde tijd geen handelingen uitvoert op je account.
  • Servicekosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik van het platform.

Ik kan er lang of kort over praten, maar met onze beleggingsstrategie zijn deze categorieën van kosten allemaal €0,- als we gebruik maken van DeGiro. Hoe komt dat?

Allereerst zijn inactiviteitskosten en servicekosten sowieso €0,- bij DeGiro. Echter bestaan de aankoopkosten wel. Echter, er is een situatie waarbij men beleggingsproducten gratis kan aankopen bij DeGiro.

De kernselectie

DeGiro kent een kernselectie. Dit is een selectie van ETF’s welke elk maand gratis aangekocht kunnen worden. Dit is natuurlijk geweldig voor de passieve belegger die elke maand een bedrag van zijn salaris belegt.

VWRL maakt deel uit van deze kernselectie. Binnen onze passieve beleggingsstrategie met VWRL en eenmaal per maand aankopen betalen we dus geen aankoopkosten

De kernselectie heeft nog een aantal andere voorwaarden waardoor we vaker kunnen investeren per maand, mits we aan een aantal voorwaarden voldoen. Wil je écht alles weten over de kernselectie? Lees dan dit artikel

Conclusie

Als passieve investeerders zijn kosten de grootste vijand, en DeGiro heeft er geen. Dan is de keuze snel gemaakt. Als we elke maand VWRL bijkopen, zullen we bij DeGiro nooit kosten betalen. Precies hoe we het graag willen. Dit is waarom DeGiro de beste broker voor passieve beleggers is.


Disclaimer: Ik wordt niet betaald of op enige andere manier gecompenseerd voor dit artikel. Mijn mening in onafhankelijk en gebaseerd op eigen ervaring.


Dankjewel voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan gehad hebt! Vond je dit artikel leuk en zou iemand anders hier ook waarde uit kunnen halen?

Deel het artikel met vrienden of familie via WhatsApp of andere sociale media door op een van de sociale media knoppen te drukken.

Zelf op de hoogte blijven? Schrijf je dan in om een bericht te krijgen als er nieuw artikel gepubliceerd wordt. Ik stuur je geen spam of andere vervelende mailtjes, beloofd! 🙂


Deze artikelen zijn misschien ook wat voor jou: