Kosten en diversificatie: De perfecte portfolio

De perfecte portfolio creëren is het doel van elke lange termijn belegger. In dit artikel duiken we diep in de materie om de perfecte portfolio samen te stellen voor de belegger die de laatste rendementsprocentpunten uit de markt wil knijpen. We maken hierbij gebruik van de uitzonderingen op sectie 871(m) van de US Tax code en de dividendbelastingefficiëntie die hierbij komt kijken.

Lees verder

Als beleggen niet saai is, doe je het verkeerd

Voor velen is beleggen en vermogensopbouw naast een verstandige beslissing ook een hele leuke activiteit. Wekelijks spreek ik met beleggers die aandelen bezitten en hierin handelen. Ze zijn betoverd door het spel van beleggen en handelen. De interesse in beleggen en vermogensopbouw is natuurlijk alleen maar aan te raden, maar veelal is er iets anders in het spel. Het idee dat ze groots kunnen winnen heeft hen in de greep. Hoe desastreus is handelen voor een beleggingsportfeuille ten opzichte van passieve indexfondsen?

Lees verder

Beleggen met weinig geld: Kan dat?

Het is het meest optimistische nieuws wat ik elke aanstaande belegger kan meegeven: Het is mogelijk om met een klein bedrag te beginnen met beleggen. Iedereen moet ergens beginnen, dus het is niet erg om met weinig geld te beginnen met beleggen.

Sterker nog, het is beter om te beginnen met beleggen met een klein bedrag als je nog nooit eerder hebt belegd. Dit zorgt er namelijk voor dat je rustig aan went aan de markt en een gevoel krijgt voor hoe de markt opereert.

In dit artikel geven we je alle handvatten die je nodig hebt om met weinig …

Lees verder

Zelf extra pensioen opbouwen: Alles wat je moet weten!

Je pensioen is net niet toereikend, je wil gewoon net even wat meer speling hebben of je hebt besloten dat je het geld nu gewoon kan missen. Wat je redenen voor het opbouwen van extra pensioen ook zijn, het is bijna nooit een slecht idee om wat geld extra opzij te zetten voor later.

Maar hoe werkt dat eigenlijk? Extra pensioen opbouwen? In dit artikel bespreken we alles wat jij moet weten over het opbouwen van extra pensioen. We bespreken:

  • De nodige onderdelen van het pensioenstelsel
  • Welke mogelijkheden jij hebt voor het opbouwen van extra pensioen
  • Wat de meest verstandige manier is om …
Lees verder