Het handboek voor financiën

Hoeveel kan je belastingvrij verdienen? (2023)

Belasting betalen is iets wat we allemaal minder leuk vinden. Het liefst zou je misschien helemaal geen belasting willen betalen over je inkomen. Het goede nieuws is dat dat kan!

In dit artikel bekijken we waar de grenzen liggen van box 1 en zoeken we uit wat het maximale bedrag is wat je kunt verdienen zonder er belasting over te betalen!

Lees artikel

De bijleenregeling: Alles wat je moet weten

Koop je een nieuwe woning en heb je overwaarde in je huis? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met de bijleenregeling. Deze regeling beperkt het bedrag waarover je in je nieuwe hypotheek de hypotheekrente mag aftrekken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de bijleenregeling.

Lees artikel

Hypotheek onderhands verhogen: Alle informatie op een rij

Je hypotheek verhogen en gebruik maken van je overwaarde kan je extra financiële ruimte opleveren. Met de onderhandse hypotheekverhoging kan dit zonder gedoe en hoge notariskosten? Je hypotheek onderhands verhogen kan een aantrekkelijke optie zijn. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de onderhandse hypotheekverhoging.

Lees artikel

3 manieren om de bijleenregeling te omzeilen

Wie zijn eigen woning verkoopt krijgt ermee te maken: De bijleenregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat je hypotheekrenteaftrek van je nieuwe woning beperkt wordt als je je oude woning met overwaarde verkoopt. Dit zouden de meeste mensen liever vermijden. Het goede nieuws is dat je de bijleenregeling kunt omzeilen. In dit artikel bekijken we hoe

Lees artikel

Afbouw hypotheekrenteaftrek: Alles wat je moet weten

Sinds 2014 is de hypotheekrente geleidelijk afgebouwd tot het tarief van de eerste belastingschijf in box 1. In 2023 is deze afbouw afgerond en is de nieuwe situatie van kracht.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over deze nieuwe situatie en wat voor impact het heeft op het verrekenen van je hypotheekrente met je box 1 inkomsten.

Lees artikel

Aanmerkelijk belang: Wat is de meetrekregeling?

De meetrekregeling is een fiscale regeling waardoor jouw belang in een bedrijf wellicht toch als aanmerkelijk belang gezien wordt, ookal heb je niet meer dan 5% van de aandelen in het bedrijf.

In dit artikel staat alles wat je moet weten over de meetrekregeling

Lees artikel

Over mij

Profielfoto

Hey, mijn naam is Roy.

Op deze blog neem ik je mee in de wereld van persoonlijke financiën, beleggen en geld. Dit doe ik aan de hand van mijn eigen reis naar financiële onafhankelijkheid. Benieuwd naar mijn reis en voortgang? Bekijk dan "Mijn reis naar financiële onafhankelijkheid" in het menu.


Voortgang:
12,8% Financieel Onafhankelijk

 
Bericht krijgen als er een artikel gepubliceerd wordt?
Je krijgt naast de eenmalige downloadsmail alleen een mailtje bij een nieuw artikel, geen andere ongewenste reclame of mail :).